Täna selgub Aakre piirkonna külade tulevik

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puka valla elanikud said 10. ja 12. märtsil läbi viidud ühinemisteemalisel rahvaküsitlusel arvamust avaldada muu hulgas Soontaga küsitluspunktis endises Aakre metskonna kontoris.
Puka valla elanikud said 10. ja 12. märtsil läbi viidud ühinemisteemalisel rahvaküsitlusel arvamust avaldada muu hulgas Soontaga küsitluspunktis endises Aakre metskonna kontoris. Foto: Lea Margus / Valgamaalane

Tänasel Puka ja Rõngu vallavolikogu ühisel istungil Aakre rahvamajas teevad volikogud otsuse Aakre piirkonna külade üleandmise kohta.

Eelmise aasta lõpus koostasid Puka valla Aakre piirkonnas asuvate Aakre, Palamuste, Pedaste, Purtsi, Pühaste ja Rebaste külade elanikud 124 allkirjaga pöördumise Puka ja Rõngu vallavolikogule, avaldades soovi kuuluda tulevikus Rõngu valla koosseisu. Sellest tulenevalt algatasid nimetatud vallavolikogud haldusüksuse piiride muutmise menetluse.

Mainitud külades oli 10. ja 12. märtsil rahvaküsitlus, küsitlusel osalenutest 90,4 protsenti toetas Puka valla piiri muutmist selliselt, et Aakre, Palamuste, Pedaste, Purtsi, Pühaste ja Rebaste külad kuuluvad tulevikus Rõngu valla – haldusreformi järgselt tulevase Elva valla – koosseisu.

Otsuse külade üleandmise kohta teevad vallavolikogud 11. aprillil kell 15 Aakre rahvamajas volikogude istungil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles