Veel saab tublisid õpetajaid esile tõsta

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tunamullu sai tunnustusgalal «Eestimaa õpib ja tänab» aasta põhikooliõpetaja tiitli Pille Olesk.
Tunamullu sai tunnustusgalal «Eestimaa õpib ja tänab» aasta põhikooliõpetaja tiitli Pille Olesk. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Pühapäevani on kõigil võimalik haridus- ja teadusministeeriumi veebilehe kaudu esitada tunnustamiseks parimaid haridustöötajaid ja hariduse toetajaid.

Kandidaate on võimalik esitada üheteistkümnes kategoorias: lasteaiaõpetaja, klassiõpetaja, põhikooliõpetaja, gümnaasiumiõpetaja, klassijuhataja, kutseõppeasutuse õpetaja, õppejõud, suunaja, õppeasutuse juht, hariduse sõber ja aasta tegu hariduses.

Minister Mailis Repsi sõnul on Eestis väga palju suurepäraseid haridustöötajaid, kes väärivad tänu ja tunnustust: «Kui teil on soov mõnda õpetajat, koolijuhti, õppejõudu tunnustada ja tema tööd esile tõsta, siis nüüd on õige aeg soov teoks teha. Väga oodatud on ettepanekuid ka näiteks haridusteo ja suunaja kategoorias, kus kindlasti on häid tegijaid rohkem kui tänaseks esitatud.»

Pärast kandidaatide esitamist alustavad parimatest parimate väljaselgitamiseks tööd maakondlikud komisjonid ja kõrghariduse komisjon, nad esitavad igas kategoorias oma ettepanekud üleriigilisele žüriile.

Tunnustatakse piirkondlikult ja üleriigiliselt viimase kolme aasta tulemuslikku tegevust, millel on märkimisväärne mõju õppurite arengule, kogukonnale ja ühiskonnale. Lisaks tõstetakse aasta õpetaja galal esile õppureid ja nende juhendajaid, kes esindasid möödunud õppeaastal Eestit edukalt rahvusvahelistel võistlustel.

Kogu ettevõtmine tipneb 7. oktoobril Pärnu kontserdimajas toimuva galaga, mille korraldavad haridus- ja teadusministeerium, Eesti Haridustöötajate Liit ja SA Innove ning millest sünnib ka otseülekanne televisioonis.

Mullu jõudis nominentide sekka ka Valgamaa kutseõppekeskuse juhtõpetaja Jane Talvik, kes kandideeris aasta kutseõpetaja tiitlile. Kaks aastat tagasi võitis aga aasta põhikooliõpetaja tiitli Pille Olesk Valga põhikoolist. Aasta klassijuhataja kategoorias on aga 2013. aastal nominentide sekka pääsenud Tõrva gümnaasiumi õpetaja Aivi Mehide.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles