GALERII: Rõõmu koor tegi ajalugu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valga muuseumis etendus teisipäeva õhtul näitemäng, peaosades segakoori Rõõm liikmed. Koor on saanud juba kutseid astuda sama näidendiga üles mujalgi.

Näidend kanti ette Säde seltsi aastapäeva auks. Tegu oli Valgas esimese eestikeelse lavatükina 1881. aastal etendunud Johann Kantswey näitemänguga «Mihkel ja Liisa ehk Vaata, mis rikkuse ahnus võib teha», mis pärineb 1875. aastast. Teist korda tuli näidend Valgas lavale 1960. aastatel kultuurimajas. Seekordne ettekanne oli seega kolmas.

Sedapuhku vormis näidendi lavaküpseks muusikaõpetaja ja MTÜ Kungla juht Siiri Põldsaar. Näitlejatena astusid üles segakoori Rõõm lauljad. Peategelasi Mihklit ja Liisat mängisid Andre Säre ja Koidu Sammalpärg. Eestkõneleja rollis astus üles koorijuht Sirje Päss, taluperemees Madise rollis oli Ain Juurikas, Liisa tädi Leena osatäitja oli Maimo Kõiv ja talurentnik Jaaku mängis Aaro Kull. Vahepaladena esitas segakoor teemakohaseid laule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles