Aselinnapea näeb spordiklubide rahastamise osas arenguruumi

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TPM

Valga linn toetab 2011. aastal kultuurikollektiivide ja spordiklubide tegevust kokku 176 720 euroga. «Sporditegevuse toetuseks on linna eelarvesse käesoleval aastal arvestatud 124 632 eurot ning kultuurialaste mittetulundusühingute tegevuse toetuseks 52 088 eurot,» selgitas Valga linnavalitsuse avalike suhete spetsialist Hele Heletäht.


Vaatamata üldisele linna tulubaasi vähenemisele suudeti kultuurikollektiivide- ja spordiklubide rahastamise tase tema kinnitusel säilitada samas mahus eelneva aastaga.

Linnas tegutsevatele spordiklubidele eelarvesse planeeritud 124 632 eurost on linnavalitsus eraldanud 5649 eurot spordiürituste korraldamiseks ja 69 215 eurot spordiklubide treenerite tasustamiseks. Harrastusspordiklubidele eraldatud 4088 euroga toetatakse ühtekokku kaheksat spordiklubi. Pearahad jagatakse, arvestades klubisse kuuluvate laste arvu.

Aselinnapea Alar Nääme sõnul on hea tõdeda, et huvi sporditegevuse vastu on suurenenud ja klubisid juurde tulnud. "Tulevikus peame leidma rohkem raha klubide toetamiseks ja aitama leida võimalusi fondidest raha taotleda," näeb ta samas spordiklubide rahastamise osas arenguruumi.

Kultuurialastele mittetulundusühingutele eraldati aastaks tegevustoetust 35 406 eurot ja ühekordseteks projektideks 16 682 eurot.

Peale tegevustoetuse on Valga linna kultuurialastel mittetulundusühingutel võimalik taotleda toetust ühekordsete projektide rahastamiseks neljal korral aastas. Esimesel korral laekus 24 taotlust, millest rahastati komisjoni otsusel 21 projekti kogusummaga 4512 eurot. Põhiliselt toetati transpordikulude katmist, osalemist erinevatel konkurssidel ja festivalidel ning ürituste korraldamist.

Ettepanekud rahade jaotamise osas teevad vastavate valdkondade komisjonid, kuhu kuuluvad muu hulgas kultuurikollektiivide ja spordiklubide esindajad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles