Soe talv oli puukidele soodne

Taavi Niittee
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puukentsefaliidi vastane vaktsineerimine käib kolmes etapis. Esimesele süstile järgneb kuu möödudes teine ning aasta pärast kolmas. Pärast seda vajab inimene vaktsiini iga kolme aasta tagant. Üks süst maksab umbes 27 eurot.
Puukentsefaliidi vastane vaktsineerimine käib kolmes etapis. Esimesele süstile järgneb kuu möödudes teine ning aasta pärast kolmas. Pärast seda vajab inimene vaktsiini iga kolme aasta tagant. Üks süst maksab umbes 27 eurot. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Õues on plusskraadid, puud-põõsad punguvad ning ohvreid varitsevad jälle verejanulised puugid, keda pehme talve tõttu tavapärasest rohkem. Need, kes vaktsineerimisele mõtlevad, peaksid kohe tegutsema.

Tartu Ülikooli ornitoloogi ja puugiuurija Marko Mäe sõnul mõjus tänavune talv pinnases talvituvatele vereimejatele väga soodsalt, kuna puudust tuli nii lumest kui karmimast külmast. «Ütleme nii, et see ei olnud just kuigi tappev, mistõttu pakun, et sel kevadel näeme üpris palju puuke.»

Seda, kas puugid juba väga suures hulgas metsades ja heinamaadel liikvel on, teadur kinnitada ei julgenud, kuid vaikselt liigutama on nad tema hinnangul kindlasti hakanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles