Noortepeo tuli süttis tantsude saatel

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljudes Eesti paikades süttisid inimeste südametulest lõkked, küünlad või tõrvikud. Nii süüdati ka Valgas põlema lõkked viies puupakus, sümboliseerimaks peole minevat viit rahvatantsurühma.
Paljudes Eesti paikades süttisid inimeste südametulest lõkked, küünlad või tõrvikud. Nii süüdati ka Valgas põlema lõkked viies puupakus, sümboliseerimaks peole minevat viit rahvatantsurühma. Foto: Lea Margus / Valgamaalane

Valga põhikooli hoovis süttis linna rahvatantsurühmade osavõtul 12. noorte laulu- ja tantsupeo tuli, millega tähistati ühtlasi Eesti Vabariigi 100. sünnipäevapeo algust.

Paljudes Eesti paikades süttisid inimeste südametulest lõkked, küünlad või tõrvikud, Valgas süüdati põlema lõkked viies puupakus. Viies sellepärast, et põhikoolist on peole minemas viis rahvatantsurühma.

Peale kooli tantsurühmade võtsid ilusast sündmusest osa linna nais- ja segarahvatantsurühmad ning ühistantsimisest kujunes tõeline väike tantsupidu. Seda hoolimata talviseks kiskuvast ilmast ja taevast alla pudenevast lumest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles