Matk läbi tuisu ja tormi

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa delegatsioon osales EV100 rahvamatkal Pilistvere kivikangru juurest Oisu rahvamajani. Kokku oli nende teekond 19,6 kilomeetrit.
Valgamaa delegatsioon osales EV100 rahvamatkal Pilistvere kivikangru juurest Oisu rahvamajani. Kokku oli nende teekond 19,6 kilomeetrit. Foto: Karl Kirt

Eesti Vabariigi 100 aasta juubeliprogrammi avaürituste seas oli suur rahvamatk kunagisel Eesti- ja Liivimaa kubermangu piiril ja selle läheduses. Sellega liitus ka 25-liikmeline esindus Valgamaalt.

Valga maakonnale usaldatud etapp oli üks pikemaid, kulgedes 19,6 kilomeetri pikkusel marsruudil Pilistvere ja Oisu vahel.

Kui buss hommikul kell 10.30 Valgast stardipaika väljus, oli ilm paljutõotav. «Kui siin paistis päike, siis poole tee peal hakkas tuiskama. Seal oli valdavalt hästi suur tuul, kohati tugev lumetuisk – suu ja silmad olid lund täis,» rääkis valgalaste meeskonnaga startinud ja matkaga ülimalt rahulolev Kristi Põldvee. «Ülev tunne oli sellest osa võtta.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles