Eakad liiklejad kuulasid tarkuseteri

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga Puuetega Inimeste Kojas korraldatud liikluskohvikusse oli suur tung. Kohale tuli 60 eakat, kellele jagati infomaterjale, tuletati meelde liiklusreegleid ja tutvustati liiklusalast statistikat. Teiste seas esines kohaletulnutele Valga aselinnapea Enno Kase.
Valga Puuetega Inimeste Kojas korraldatud liikluskohvikusse oli suur tung. Kohale tuli 60 eakat, kellele jagati infomaterjale, tuletati meelde liiklusreegleid ja tutvustati liiklusalast statistikat. Teiste seas esines kohaletulnutele Valga aselinnapea Enno Kase. Foto: Arvo Meeks

Liikluses tekitavad probleeme nii kahanevate võimete kiuste sõidukirooli istuvad eakad kui ülekäiguradade lähedal autojuhtide tähelepanu püüdvad jutupaunikud.

Hiljuti Valgas teoks saanud liikluskohviku-nimelisel kokkusaamisel rääkis Valga piirkonnapolitseinik Robert Kõvask, et üks suuremaid eakate probleeme liikluses on nägemise halvenemine ja reaktsioonikiiruse vähenemine.

«Eriti just pensionipäevadel saab politsei infot kahtlaselt liikuvatest juhtidest sõiduteel. Enamikul juhtudel ei ole tegemist alkoholijoobega, vaid eakatega, kes tervisliku seisundi tõttu käituvad roolis kaassõitjate arvates veidralt: sõidavad väga aeglaselt, vingerdades ning tee keskjoonel,» rääkis Kõvask.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles