Restoranis hõljub maffiahõngu

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
GMP Clubhotel & Pühajärve restorani peakokk Koit Uustalu
GMP Clubhotel & Pühajärve restorani peakokk Koit Uustalu Foto: Lauri Laan

GMP Pühajärve restoranis on 29. aprillil maffiaõhtusöök. Maffiaajastust räägib ja toitu serveerib peakokk Koit Uustalu.

Restoranis ei lenda küll sellel päeval kuulid, aga põnevaks peaks minema küll – külastajad saavad maitsta sedasama, mida kõige tuntuim gangster ennesõjaaegses Ameerikas Al Capone armastas süüa. Itaalia immigrantide peres sündinud Al Capone lemmikud olid valdavalt Itaalia road: pasta, mereannid, liha.

«Alustame mereandide ja vitello tonnatoga, see on Itaalia-pärane külm, vasikalihast eelroog kapparite ja tuunikalakastmega,» selgitas Uustalu. «Loomulikult ei puudu laual pasta, mis oli Al Capone üks lemmikroogasid. Lisaks on kohal Eesti tuntuim sigarispets Indrek Kant, kes maffiameeste sigariharjumusest räägib.»

2017. aasta on GMP Pühajärve restoranis maitserännakute aasta. Kulinaarse ajamasina abil saavad külastajad märtsist novembrini osa erinevate ajastute roogadest ja lauakommetest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles