Huvilised said uudistada laienenud vineeritehast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

UPM-Kymmene Otepää AS korraldab täna Otepää valla elanikele ja õpilastele lahtiste uste päeva. Tunniajalisi ekskursioone viiakse päeva jooksul läbi kolm, esimene neist algas hommikul kell üheksa.

Kümme minutit enne üheksat ootas vineeritehase väravas kümmekond huvilist. Enne kui kohaletulnud tootmishoonetesse suunati, tutvustati kõikidele ohutusjuhiseid tehase territooriumil liikumiseks ja käitumiseks. Kiivrid pähe, helkurvestid selga, prillid ette ning häälevõimendi kaela ja läksimegi firmajuhi saatel oma silmaga kaema, kuidas kasepalgist vineer valmib.

Nägime tohutuid palgivirnu ning basseini, kus leotatakse palke soojas vees umbes poolteist ööpäeva. Edasi palgid kooritakse ja järgatakse vajalikku mõõtu. Järgneb palgist spooni valmistamine, kuivatamine, spooni jätkamine, paikamine, õmblemine, liimimine, pressimine, lihvimine, sorteerimine ning pakendamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles