Liibanonis röövitute seas oli ka Valgamaaga seotuid

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto pole antud õnnetusega seotud.
Foto pole antud õnnetusega seotud. Foto: Arvo Meeks

Praeguseks on selgunud, et seitsmest sellel nädalal Liibanonis röövitud Eesti jalgrattaturistist vähemalt kahel on otsene seos ka Valgamaaga. Nimelt on Madis Paluoja ja Kalev Käosaar olnud kolmel korral Käärikul toimunud suusatamise kestvussõidu Suusahunt korraldajate seas.

Veel üks röövitutest – August Tillo – osales tänavu samuti sellel võistlusel.

17. märtsi Valgamaalases räägivad võistluse korraldajad, sealhulgas Käosaar, et on korduvalt koos välismaal aega veetnud ja ka Suusahundi võistluse korraldamise mõte tekkinud kolm aastat tagasi välismaal suusatades.

Samuti arutleti toona leheveergudel, miks aina rohkem inimesi heas mõttes ekstreemsusse kalduma kipub ja avaldati arvamust, et põhjus võib olla sportimise üldises menukamaks muutumises. Seetõttu võivat igapäevastel harjutajatel tekkida motivatsioonipuudus ja rutiin.

See, et Eestis aktiivselt jooksu-, ratta- ja suusamaratonidel osalenud seltskond valmistub jalgrattamatkaks Lähis-Idas, oli Postimehe andmetel teada juba eelmisel suvel. Ja kui praegu tagantjärele targana viidatakse selle piirkonna ohtlikkusele, siis tollal tundus kõik ilus ja rahulik.

Lisaks Paluojale, Käosaarele ja Tillole on röövitute seas veel Jaan Jagomägi, Priit Raistik, Martin Metspalu ja Andre Pukk.

Mullu omal käel Liibanoni avastamas käinud Valga gümnaasiumi arvutispetsialist Tarmo Rosenberg tunnistas täna Valgamaalasele, et oli eestlaste röövimisest kuuldes šokeeritud.

"Eelmisel suvel tundus tegu olevat turvalise ja kauni paigaga. Juhtunu pani mõtlema, et reisimine võib teinekord päris riskantne olla," ütles ta. "Seda nii seljakott seljas üksi kui mitmekesi ratastel."
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles