Kool on pisikene, kuid mitte vaikne

Taavi Niittee
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Valgamaalane Ala kooli jõudis, olid tunnid juba alanud ... Sedapuhku õpiti õpetaja Aili Kiidli juhatusel vene keelt.
Kui Valgamaalane Ala kooli jõudis, olid tunnid juba alanud ... Sedapuhku õpiti õpetaja Aili Kiidli juhatusel vene keelt. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Ala lasteaed-põhikool ei saa uhkustada suure õpilaste arvuga, aga seal on olemas kõik, mis ühes koolis olema peab ja enamgi. Pealegi on see ainus maakonda jäänud õpilaskoduga põhikool.

Ala kool sai alguse ligi sada aastat tagasi. Algselt kõrtsihoones tegutsenud algkool ehitati eelmise sajandi esimeses pooles ümber kuueklassiliseks ning hiljem lisandus juurdeehitis, milles nüüdseks raamatukogu, päevakeskus ja õpilaskodu. Lisaks on kooliga ühenduses Ala rahvamaja, mis teenib ka spordisaali otstarvet.

«Kuigi õpilaste arv on aastate jooksul tublisti langenud, on meil hästi toimiv kollektiiv ja kõik väga kompleksne,» rääkis direktori kohusetäitja Ave Visor. Tema sõnul on lasteaias käijaid praegu 14, koolis õpib 48 õpilast, kellest 16 elab avaras õpilaskodus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles