Valgamaalt nähti linnuharuldust

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLN03: RABAPISTRIK :TALLINN, EESTI, 14OCT02-
loodus, linnud.
th/Foto PEETER ERNITS   POSTIMEES
TLN03: RABAPISTRIK :TALLINN, EESTI, 14OCT02- loodus, linnud. th/Foto PEETER ERNITS POSTIMEES Foto: PEETER ERNITS/PM/EMF

Eelmisel nädalavahetusel sai Eestis teoks järjekordne lihavõttepühade linnuvaatlus. Üllatuse tõi see kaasa ka Valgamaal.

Eesti Ornitoloogiaühingu (EOÜ) korraldatud traditsioonilistel lihavõtte linnuvaatluspäevadel oli esialgse kiirkokkuvõtte tegemise ajaks sisestatud 147 nimekirja, mille koostamisel osales üle 300 vaatleja. Lisaks on osa vaatlejaid oma andmedesitanud otse Elurikkuse andmebaasi. Esialgse kiirkokkuvõtte tegemise ajaks oli kirja pandud juba üle 176 000 linnu 160 liigist.

Rääkides vaatluspäevade tulemustest Valgamaal, tõdes ornitoloog Andrus Kuus, et päris kõigi ornitoloogiaühingule saadetud nimekirjade puhul ei saa kahjuks maakonda täpselt määrata. "Praegu on teada kolm osaliselt või täielikult Valgamaal koostatud nimekirja. Nendes on märgitud 5352 lindu 109 liigist. Arvukaim liik -- nagu ka Eestis kokku -- oli suur-laukhani 1000 isendiga."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles