Tõrva kettagolfi rada laieneb

Taavi Niittee
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Disc-golf. Foto on illustratiivne.
Disc-golf. Foto on illustratiivne. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eelmisel aastal Tõrva Gümnaasiumi parki loodud üheksast korvist koosnev disc-golfi rada saab tänu Eesti Noorsootöö Keskuse rahastusele täismõõtu ja seega 18 korviga rajaks.

"Tõrva disc-golfi rada on nüüdseks kasutuses olnud ligi poolteist aastat. Raja on omaks võtnud kohalikud mängijad ning seda külastavad ka mitmed mängijad kaugemalt," rääkis raja eestvedajaks olnud Margo Metsoja. 

Raja laiendus hakkab peamiselt kulgema kooli kõrval Õhne jõe ääres biotiikide vahel. Samuti teeb see väikse tiiru lumelauamäe juurde ning liigub lasketiirust üles ja tagasi.

Uus raja osa on olemasolevast märksa keerulisem ning ei ole Metsoja hinnangul soovitatav algajatele mängijatele. "Vähemkogenud mängijad saavad mängida lühikese 9-korvilise raja peal, kuna püüame kogu pargi disainida nii, et jääks alles nii-öelda lühike rada ja pikk rada."

Kuna disc-golfis lendavad suhteliselt rasked kettad suurtel kiirustel, tuleb mängus rõhku panna ohutusele. "Oleme püüdnud raja luua nii, et viskeid tehes oleks näha, kas keegi rajal liigub. Samuti oleme püüdnud vältida pimedaid nurki. Lisaks tuletame ohutust ja ettevaatamist meelde mängijate kommuunis ning rajale lisame ka ohutussildid," selgitas Metsoja.

Lisaks olemasolevatele ketastele, mida saab hetkel laenutada Tõrva avatud noortekeskusest, on tänu Eesti Noorsootöö Keskuse rahastusele soetatud mängijatele ka uus ketaste komplekt.

Uus rada hakkab mahutama ligi sadat mängijat ning selle loojad loodavad, et see aitab kaasa ka Tõrva kui suvituslinna maine kasvule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles