Helme vald ootab aukodaniku ja elutööpreemia kandidaate

Taavi Niittee
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helme valla elutööpreemia pälvis eelmisel aastal pedagoog ja koolijuht Andres Parts.
Helme valla elutööpreemia pälvis eelmisel aastal pedagoog ja koolijuht Andres Parts. Foto: Taavi Niittee/Valgamaalane

Helme vallavalitsus on välja kuulutanud 2017. aasta aukodaniku ja elutööpreemia kandidaatide esitamise.

Aukodaniku nimetus omistatakse füüsilisele isikule ainult üks kord erilise austuseavaldusena osutatud teenete eest, mis on silma paistnud ja kajastamist leidnud ka väljaspool Helme valda. Elutööpreemia on Helme valla poolt antav tunnustus pikaaegse silmapaistva tööalase ja/või ühiskondliku tegevuse eest. 

Kui aukodaniku nimetusega kaasneb valla vapimärk, tänukiri ja rahaline preemia 500 eurot, siis elutööpreemiaga kaasneb lisaks eelmainitule 350 eurone preemia. Mõlemad tunnustused selguvad Helme Vallavolikogu avalikul hääletuse tulemusel ning tunnustused antakse üle Helme valla päeval.

Lisaks elutööpreemia avalikustamisele kohalikus ajalehes ja valla kodulehel, kantakse nende nimed valla auraamatusse.

Kirjalikke ettepanekuid omapoolsete kandidaatide kohta saab esitada vallavalitsusele hiljemalt 1. juuniks ning see peab sisaldama esitatava isiku eluloolisi andmeid ning põhjendust, miks isiku võiks nimetada aukodanikuks või miks võiks talle anda elutööpreemia. Ettepanekuid võivad esitada kõik füüsilised ja juriidilised isikud.

Esmakordselt omistati Helme valla aukodaniku tiitel  2006. aastal kohalikule heliloojale Sven Malmile. Sama tiitli on veel pävinud Karl Käsper (2007), Lembit Eelmäe (2008), Peep Leppik (2009), Lembit Mäesalu (2011), Vello Jaska (2016). Elutööpreemia anti 2010. aastal Asta Aijale, 2014. aastal Marie Visterile, 2015. aastal Juhan Tambergile ja 2016. aastal Andres Partsile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles