Linnad saavad peagi lillerüü

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel aastal istutati Valgas esimesed lilled mulda 27. aprillil, sel kevadel alustati töödega eile. Lillede istutamisel on abiks olnud Valga põhikooli õpilased.
Eelmisel aastal istutati Valgas esimesed lilled mulda 27. aprillil, sel kevadel alustati töödega eile. Lillede istutamisel on abiks olnud Valga põhikooli õpilased. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Külmast ja kõledavõitu kevadest hoolimata on lillede istutamine maakonnas juba alanud. Valga alustas istutustöödega eile, Tõrvas ja Otepääl pannakse lilled potti ja peenrasse sel nädalal, kui ilm vähegi lubab.

Otepääl teeb haljastustööd Kanepi Aiand OÜ. Kevadel hakkavad linna ehtima peamiselt võõrasemad ja hõbelehed. «Suvine periood toob Otepääle palju erinevaid lilli alates tagetesest, lilltubakast, begooniast kuni tiiviklilleni. Suvises haljastuses domineerib lilla, roosa, punane, kollane, valge. Sügisel saab imetleda kanarbikku, tarna ja kontpuud,» rääkis vallavalitsuse kommunikatsioonijuht Monika Otrokova.

Haljastuse ja lilleilu saavad keskväljak, turupaviljon, kultuurikeskuse ja turismiinfokeskuse esine, Lipuväljak, Eesti lipu tuba, vallavalitsuse esine ja linna tänavapostid. Kokku läheb Otrokova kinnitusel linna haljastus maksma veidi üle 15 000 euro.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles