Tragid memmed hoiavad võimlemisega end vormis

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga memmed käivad juba paarkümmend aastat võimlemas. Korraga rassitakse üheskoos 40 minutit, seejärel lõõgastuvad nad teelaua taga uudiseid vahetades ja lugusid rääkides. Nimekirjas on eakaid võimlejaid üle kahekümne.
Valga memmed käivad juba paarkümmend aastat võimlemas. Korraga rassitakse üheskoos 40 minutit, seejärel lõõgastuvad nad teelaua taga uudiseid vahetades ja lugusid rääkides. Nimekirjas on eakaid võimlejaid üle kahekümne. Foto: Sirje Lemmik / Valgamaalane

Paarkümmend Valga memme vanuses 70+ käib igal nädalal Kungla kojas võimlemas. Koos saab ka seltsielu elatud, tähtpäevad tähistatud, muresid ja rõõme jagatud.

Kui kojas memmedega kohtusin, olid nad juba üle poole tunni võimlemistrenni teinud. Harjutusi tehti suuri palle ja keppe abiks võttes. Väsimuse märke polnud.

«Iga võimlemispäev lõpeb teelaua taga uudiseid vahetades ja lugusid rääkides. Söögikraami eest hoolitsevad perenaised meie endi keskelt. Koos tähistame sünni- ja tähtpäevi. Vahel laulame ja loeme omakeskis luuletusi, kirume ilma ja valitsustki. Oleme suur ja sõbralik pere, ega me endi keskele negatiivseid inimesi taha,» rääkis 2001. aastast ringi juhendanud Mare Oherjus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles