Talgulised valmistuvad suureks tähtpäevaks

Taavi Niittee
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõnes kohas Valgamaal on talgud juba peetud – need on skeemil märgitud rohelise kirjaga. Enamik talguid on siiski veel ees. Andmed on 28. aprilli seisuga, neid võib veel lisanduda.
Mõnes kohas Valgamaal on talgud juba peetud – need on skeemil märgitud rohelise kirjaga. Enamik talguid on siiski veel ees. Andmed on 28. aprilli seisuga, neid võib veel lisanduda. Foto: Graafika: Jüri Rüsülainen

Järgmise nädala laupäeval on üle-eestiline talgupäev, millele on Valgamaalt registreeritud üle poolesaja talgu. Ühise töö tulemusel saavad puhtaks terved külad ja tänavad ning püstitatakse uued sinimustvalget lippu kandvad mastid.

«Teeme ära» talgupäeva eestvedaja, Eestimaa looduse fondi juhatuse liikme Tarmo Tüüri sõnul on tänavuse talgukevade märksõna valmistumine. See tähendab valmistumist Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks, aga ka looduse vingerpussideks ja kliimamuutusega kaasnevateks loodusõnnetusteks.

Kuigi teemavalik ja osalemine on vabatahtlik, võib ka Valgamaa ühistest ettevõtmistest sama märksõna välja lugeda. Näiteks kui Lüllemäel ja Hellenurmes koristatakse ja istutatakse metsa, siis paljud talu- ja külaplatsid saavad endale uue lipumasti. Lipp selle otsa antakse aga talgulistele pealekauba.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles