Elu keerleb ümber kitsede

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Kase "Metsik päevaraamat" saab esitletud avatud talude päeval
Mart Kase "Metsik päevaraamat" saab esitletud avatud talude päeval Foto: Erakogu

Teele ja Mart Kase metsiku elu armastus sai sisu, kui nad umbes viis aastat tagasi otsustasid asuda remontima Mardi esivanemate talu Karula vallas Kaagjärve külas. Koos kaheksakuuse tütre Anna, kahe iiri setteri, kanade ja üha täieneva kitseperega on nad siin kodunenud.

Paistab, justkui keerlekski pere elu tüüringi puhtatõuliste ja anglo-nuubia veresusega tõugu kitsede karja ümber. Oma hoolealustest räägivad Mart ja Teele erilise lugupidamisega, iga loom karjas on hoitud ja armastatud.

Esimesed viis tüüringi kitse talle – neli tüdrukut ja üks poiss – tulid majapidamisse kaks aastat tagasi Misso kandist. Erilist tõugu, iseloomu ja uhke sugupuuga. Toona kirjutas Mart oma blogis: «Võtsime endale viis kitse. Tahame teada saada kahte asja. Esiteks, kas meile meeldib loomapidamine. Teiseks, kas suudame teha väga head kitsejuustu.» Nüüd paistab mõlemale küsimusele vastus olevat jaatav.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles