GALERII: Suvilarajoonis puhkes põleng

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna täpselt kell 18 sai häirekeskus teate, et Valgas Oru tänaval on puhkenud kulupõleng. Teate tegi tõsisemaks asjaolu, et helistaja sõnul oli põleng jõudnud vaid meetri kaugusele suvilast.

Kuigi Valga komando päästeautod keerasid Oru tänavale juba mõni minut pärast kella kuut, oli päästjatel tükk tööd, et põlengukoht leida. Selleks kulus pea kümme minutit. Vahepeal küsiti juhatust ka kahelt Oru tänava lõpus päästjatele vastu tulnud naiselt, kuid ega nemadki eriti aidata osanud. Sestap sõitsid päästjad tänavast pigem külatanumaks üle läinud teed mööda edasi ja jõudsid sündmuskohale 18.15 paiku.

Tuletõrjujate saabudes olid kaks kohapeal viibinud keskealist meest usinalt ametis pea 1500 ruutmeetrile levinud põlengu kustutamisega. Selleks kasutati käepäraseid vahendeid: ämbrit ja kastekannu. Vett saadi lähedal asunud tiigikesest. Päästjad toetasid neid omalt poolt spetsiaalsete rehade-luudadega ja üks neist juhendas mehi ka vee valamisel põlengualale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles