Ministeerium toetab muinsuskaitse arendustegevusi 42 000 euroga

Eeva Nugis
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärandivaderite algatuse käigus koristati aprillis Hargla pastoraadi ümbrus.
Pärandivaderite algatuse käigus koristati aprillis Hargla pastoraadi ümbrus. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kultuuriministeerium toetab muinsuskaitse arendustegevusi 42 000 euroga, taotlusvooru laekus kokku 16 taotlust.

Taotlusvoorust antava toetuse eesmärk on edendada muinsuskaitselist mõtteviisi ning väärtustada kultuurimälestisi ja kultuuripärandit, teatas ministeeriumi pressiesindaja.

Kõige suurema toetuse, 10 000 eurot saab Säästva Renoveerimise Infokeskuse Tartu Ühendus avatud töökoja tegevuse jätkamiseks, restaureerimisalaste loengute ja õpitubade korraldamiseks ning Lõuna-Eestis toimuvatel avalikel üritustel osalemiseks.

Toetuse saajate seas on näiteks Eesti Kunstiakadeemia ning konserveerimis- ja digiteerimiskeskuse Kanut ühisprojekt, millega luuakse mäluasutustele tänapäevane digitaalse graafilise kaardistamise süsteem. Veebipõhine platvorm lihtsustab ja kiirendab konservaatorite tööd ning võimaldab infot talletada ühtsel digitaalsel kujul.

Pärandivaderite projekti käigus aitavad koolilapsed korrastada mälestisi ja saavad nii tuttavaks kodukoha pärandiga. Jätkub ka suvine mõisamäng "Unustatud mõisad". Tänavu on mõisad külastajatele avatud 8., 22. ja 23. juulil ning 12. augustil. Lisaks mõisakoolidele osalevad tänavu mängus ka eramõisad.

Kultuuriministeeriumi muinsuskaitsenõuniku Liina Jänese sõnul peegeldavad saabunud taotlused inimeste suurt huvi praktiliste kursuste vastu. "Oma kodu või maakodu korrastamine on muutunud järjest populaarsemaks. Huvi ja vajadus praktiliste koolituste vastu, kus inimesed saavad õppida ise oma kätega vana ja väärtuslikku taastama, üha tõuseb," ütles Jänes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles