Poolsada kuldnokka kuulutavad kevadet

Arvo Meeks
, fotograaf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldnokad.
Kuldnokad. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgalane Kalju Valge teatas Valgamaalase toimetusele oma koduaias askeldavatest kuldnokkadest. Väide ligemale poolesajast säutsuvast kevadekuulutajast tundus esmalt väheusutav, kuid oli ometigi tõsi. Külm ilm ega lumesadu pole rändelindude saabumist takistanud.

Viljandi tänaval elav Kalju Valge märkas möödunud nädalal oma koduaias paljusid kuldnokkasid ning otsustas lindude nälja leevendamiseks neid toitma hakata. «Loendasin linde üle 40, siis läks lugemine sassi. Enneolematu et sedavõrd suur hulk kuldnokkasid on nii vara platsis,» rääkis Valge üllatunult Valgamaalasele.

Mees puistab lindudele söögiks tangusid, helbeid ja saia. Kõige rohkem linde pidi toidu järele lendama hommikul ning kõige meelsamini nokitakse tangu.

Pildi tegemise ajal oli toidupala haaramas korraga umbes 30 kuldnokka, aga Valge on neid korraga loendanud ligemale poolsada. «Kui nad elupuu otsas laulma hakkavad, on see tõeline kevadet kuulutav kontsert,» sõnas lindude toitja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles