Tarbijakaitseamet pani 12 reisifirmat musta nimekirja

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv
Pilt on illustreeriv Foto: Erik Prozes / Postimees

Tarbijakaitseamet lisas reisiettevõtete musta nimekirja 12 ettevõtet, mis ei esitanud ametile tähtajaks esimese kvartali pakettreiside kogumüügi aruannet.

Tarbijakaitseamet kandis musta nimekirja Kragen AS, Delfiin Reisibüroo OÜ, Juunika Koolitus OÜ, Miliam Travel OÜ, Odyssey Travel OÜ, ALVISA GRUPP OÜ, Eesti Elukiri OÜ, Tuule Travel OÜ, Pandion Reisid OÜ, Travel24 OÜ, Travel Partner OÜ ja Tristore OÜ, teatas amet.

20. aprilliks tuli reisiettevõtjatel esitada tarbijakaitseametile 2017. aasta esimese kvartali pakettreiside kogumüügi aruanne. Aruanded on tarbijate majandushuvide kaitse oluline komponent, kuna neist saab amet sisendi, mis aitab hinnata ettevõtte tagatise piisavust.

Tagatis on piisav juhul, kui tarbijate ees võetud kohustused on igal ajahetkel tagatissummaga kaetud. Aruande esitamise kohustus oli 276 ettevõtjal, millest 12 ei esitanud aruannet.

Must nimekiri on abivahend tarbijatele, kes soovivad enne reisi ostmist kontrollida firma usaldusväärsust. Tarbijakaitseametil ei ole võimalik hinnata nende ettevõtete tagatisraha vastavust, mistõttu on ametil õigus teavitada avalikkust ohu ennetamisest, ohukahtlusest, ohust või korrarikkumisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles