Prokurör taotleb mõrvas kahtlustatavale pikka vangistust

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtualune Vladimir, kes eelnevalt seitsmel korral karistatud, näitas juba kohtupidamise avaistungil välja oma rahulolematust süüdistuse sisuga, kasutades selleks nii kehakeelt kui pomisedes vahele nii tunnistaja kui prokuröri jutule.
Kohtualune Vladimir, kes eelnevalt seitsmel korral karistatud, näitas juba kohtupidamise avaistungil välja oma rahulolematust süüdistuse sisuga, kasutades selleks nii kehakeelt kui pomisedes vahele nii tunnistaja kui prokuröri jutule. Foto: Lea Margus

Tartu maakohtu Valga kohtumajas jätkus täna kohtuvaidlustega protsess 46aastase Vladimiri üle, kellele on esitatud süüdistus mõrvas ja kehalises väärkohtlemises.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri süüdistuse kohaselt peksis Vladimir möödunud aasta 29. märtsil Valga linnas E. Enno tänava korteris sõnavahetuse käigus korteriomanikku rusikate, jalgade ja metallesemega. Peksmisega tekitas Vladimir kannatanule kauakestvaid füüsilisi vaevusi ning eluohtlikke tervisekahjustusi, mille tagajärjel kannatanu suri sündmuskohal. Sellega pani süüdistatav toime tapmise piinaval ja julmal viisil ehk mõrva.

Lisaks süüdistab prokuratuur Vladimirit oma elukaaslase suhtes korduvalt ja mitme aasta vältel toime pandud kehalises väärkohtlemises, talle valu ja vigastuste põhjustamises.

«Lõuna ringkonnaprokurör Milvi Väin palus tänasel istungil Vladimiri talle esitatud süüdistustes süüdi tunnistada ja mõista talle liitkaristusena 12aastane vangistus. Koos talle varasema otsusega mõistetud ärakandmata karistusega palus prokurör mõista süüdistatavale kokku 12 aasta ja kaheksa kuu pikkune vangistus, mille kandmist arvestataks Vladimiri kinnipidamisest eelmise aasta 6. juunil,» edastas Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm.

Süüdistatava kaitsja vandeadvokaat Kalju Kutsar palus aga tema sõnul kohtul oma kaitsealune talle esitatud süüdistustes õigeks mõista.

Kohus teeb otsuse teatavaks 26. mail.

Kohtualune on seni eitanud oma süüd. Kohtuniku rutiinsele küsimusele, kas kohtualusele on süüdistus mõrvas arusaadav ja kas ta tunnistab end süüdi, vastas mees esimesel kohtuistungil: «Arusaadav, kuid mulle ei ole mõtet seda kaela määrida. Las otsib kedagi teist. Tunnistan ennast mitte süüdi olevaks.»

Samale küsimusele teise esitatud süüdistuse kohta vastas kohtualune, et süüdistus on osaliselt arusaadav ja ta tunnistab ennast osaliselt süüdi.

1970. aastal sündinud Vladimirit, kes on praegu kindla elukohata, on varem süüdi mõistetud seitsmel korral, viimati Tartu maakohtu poolt paragrahvi 121 alusel detsembris 2012. Mõrva eest süüdimõistmise korral võib kohus süüdistatavat karistada kaheksa- kuni kahekümneaastase või eluaegse vangistusega.

Kriminaalasja kohtueelset uurimist viis läbi Lõuna prefektuur ning seda juhtis Lõuna ringkonnaprokuratuur. Kohtulik arutamine toimub üldmenetluses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles