Konkursist on sirgunud 37 Lõuna-Eesti noort tipptegijat

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevikutalendi 2014. aasta konkursil sporditalendi esikohaga pärjatud Tõrvas elav rallisprindiga tegelev Karl Martin Volver on Eesti meister klassis EMV4, Eesti meistrivõistluste absoluutarvestuse 2. koha omanik, Rein Talvari rändkarika «Parim noor autosportlane Eestis 2015» võitja ning Valgamaa parim tehnikasportlane aastal 2015.
Tulevikutalendi 2014. aasta konkursil sporditalendi esikohaga pärjatud Tõrvas elav rallisprindiga tegelev Karl Martin Volver on Eesti meister klassis EMV4, Eesti meistrivõistluste absoluutarvestuse 2. koha omanik, Rein Talvari rändkarika «Parim noor autosportlane Eestis 2015» võitja ning Valgamaa parim tehnikasportlane aastal 2015. Foto: Rein Säinas/Valgamaalane

Tänavu juba seitsmendat hooaega toimuv Tulevikutalendi konkurss ootab talendikaid noori kandideerima kuni 1500 euro suurusele stipendiumile. Tänaseks on talendistipendiumi pälvinud 37 andekat noort inimest Lõuna-Eestist, kellest kasvanud rahvusvahelisel tasemel sportlased, tunnustatud ettevõtjad ja leiutajad või edumeelsed infotehnoloogia arendajad.

Näiteks Otepääl Audentese spordigümnaasiumis õppiv Markus Pajuri unistus on saada profiratturiks. Sihikindlal Markusel on ette näidata juba kuus Eesti meistritiitlit ja mitmeid teisigi olulisi võite erinevatelt võistlustelt. Konkursilt saadud stipendiumit kasutas ta Hispaanias laagris osalemiseks, mis aitas noormehe enda sõnul võita Eesti meistrivõistlused.

2014. aasta konkursil sporditalendi esikohaga pärjatud, Valgamaal Tõrvas elav rallisprindiga tegelev Karl Martin Volver on Eesti meister klassis EMV4, Eesti meistrivõistluste absoluutarvestuse 2. koha omanik, Rein Talvari rändkarika «Parim noor autosportlane Eestis 2015» võitja ning Valgamaa parim tehnikasportlane aastal 2015. Karl Martin on ainus, kes võistleb Eestis enda ehitatud Lada Kalinaga.

Neljal möödunud konkursiaastal on valgamaalastest tiitli saanud ka Mare Vahtre teadustalendi kategoorias teise koha stipendiumi. 2011. aastal sai teise koha sporditalendi tiitli Artti Aigro.

Maxima Eesti avalike suhete juht Katja Ljubobratetsi sõnul tunnevad konkursi korraldajad noorte püüdluste üle suurt rõõmu. «Tulevikutalendi tunnustuse pälvinud noored on konkursil osalemist kirjeldanud kui väga positiivset kogemust, mis on lisanud enese- ja sihikindlust ja andnud motivatsioonilaengu, et jätkata püüdlemist oma unistuste poole.»

«Meile on suur au, kui saame tublide noorte arengule tõuke anda. Väga paljud talendid on võidetud stipendiumit rakendanud just oma teadmiste ja oskuste täiendamiseks nii Eestis kui ka välismaal,» elab Ljubobratets talentide saavutustele ja arengule kaasa. «Kutsume üles kõiki Lõuna-Eesti talendikaid noori ka tänavu oma avaldust esitama, et neid oma unistustele lähemale aidata.»

Tulevikutalent on Maxima Eesti aastal 2011 ellukutsutud stipendiumikonkurss, mille eesmärk on aidata andekaid 5.–12. klasside õpilasi nende unistustele lähemale. Tänavu tunnustab žürii Tulevikutalendi tiitli ja kuni 1500eurose stipendiumiga 12 õpilast neljas kategoorias. Kandideerida saab hiljemalt 15. mail kodulehel www.tulevikutalent.ee või posti teel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles