Pikk kassajärjekord tekitas pahameelt (1)

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poes oli pikk järjekord.
Poes oli pikk järjekord. Foto: Lugeja fotod

Täna, 8. mail, veidi enne kella kümmet hommikul pöördus Valgamaalase toimetuse poole nördinud lehelugeja, kes kurtis hiigelpika kassajärjekorra üle Valga Maxima kaupluses.

"See on paraku täiesti tavaline, et hommikul sel ajal on avatud vaid kaks kassat ja ühes sabas võib seista umbes 20 inimest. Täna aga oli enne kella kümmet olukord päris hull: töötas vaid üks kassa ja selle juures seisis järjekorras ligi 40 inimest," rääkis toimetuse poole pöördunud proua.

Ilmselt oli täna hommikul kaupluses tavapärasest enam kliente ka seoses kuu alguse palga- ning pensionipäevadega.

Maxima operatsioonidirektor Marko Põder tunnistas, et tegu oli kahetsusväärse olukorraga. «Esmalt soovime teie poole pöördunud ostja ja ka teiste klientide ees vabandada, kui kassaootejärjekorrad on soovitust pikemad. Oleme ka ise selle kitsaskohaga kursis: jälgime pidevalt muudatusi kaupluse meeskonnas ja klientide tagasisidet kassade juures asuvate tagasisidenuppude kaudu.»

Peamine põhjus, miks sellised olukorrad tekivad, on Põdra sõnul Valgamaal ja kogu Eestis aina teravnev töökäte puudus.

«Oleme juba pikemat aega otsinud töötajaid täitmata ametikohtadele nii töökuulutuste vahendusel kui näiteks töömessidel, kuid tänaseni on selles kaupluses täitmata neli kassapidaja ametikohta. Samal ajal oleme mõnikord silmitsi ka ootamatult tekkinud muredega nagu näiteks ka täna, kui meie töökäte nappus süvenes veelgi ühe töötaja haigestumise tõttu,» selgitas Põder.

Tema sõnul on töökäte leidmine keeruline sellest hoolimata, et kauplus pakub muu hulgas ka vajalikku väljaõpet ja tasuta toitlustust. «Mõistagi otsime ka muid lahendusi. Teatud leevendust loodame juunis, kui ka Valga kaupluses avame kuus iseteeninduskassat, kus kliendid saavad ise oma ostud registreerida ja ostude eest tasuda.»

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles