Tõrva Marid kinkisid lastele mänguväljaku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäeva õhtupoolikul, peale tööpäeva lõppu, kogunesid jahedale ja tuulisele ilmale vaatamata Riiska järve äärde hulk lapsi emade-isade ja vanavanematega. Kohale oli tulnud ligemale paarsada inimest.

Järve ääres avati pidulikult laste mänguväljak, mille linna lastele kinkisid LC Tõrva Mari naised.

«Mulgimaa Arenduskoda kuulutas välja taotlusvooru ning kirjutasime sinna projektitaotluse. Saime positiivse vastuse ning kokku kulus raha mänguväljaku rajamiseks ligemale kümme tuhat eurot, millest omafinatseering oli tuhat eurot,” rääkis pidulikul avamisel lionsklubi Tõrva Mari liige Tiina Neumann.

Raha omafinatseeringu katteks teeniti heategevusmüükidelt ja metsa istutamiselt. Mänguväljak koosneb kolmest osast: kiiged, ronila ja laev, mille peal liumägi. Tragid naised tegid korda ka järve ääres paikneva rannamajakese, millele paigaldati abiliste toel uus katus ja värviti ära seinadki. Rannamajakese kõrvale on paigaldatud ka kast, kus saab hoida ja kuhu tuua mänguasju, millega lapsed suplushooajal saavad järve ääres liiva sees mängida.

LC Tõrva Mari president Külli Lääts andis kahele mänguväljaku projekti eestvedajale Tiina Neumannile ja Tiina Tomsonile üle Lions Eesti piirkonna kuberneri tänukirjad. Tänati ka kõiki mänguväljaku valmimisele kaasa aidanud ettevõtjaid.

Mänguväljakute arendamine Tõrva linnas on alguse saanud kohalike ettevõtlike naiste poolt juba 16 aastat tagasi, mil rajati mänguväljak Sõpruse parki, seejärel paigaldati atraktsioonid Kaarlimäele ja siis KEK-i linnaossa. „ Mänguväljakute rajamisega tegid alguse MTÜ ELK naised, jätkasid Ettevõtlike Naiste Assotsiatsiooni liikmed ja nüüd LC Tõrva Mari liikmed,” meenutas lionsklubi liige Ülle Juht.

Tervitus- ja tänusõnad tegusatele Tõrva naistele ütles linnapea Maido Ruusmann. „Uhke tunne on, et Tõrvas on nii palju lapsi, kes seda mänguväljakut vajavad. Sellega avarduvad laste tegevusvõimalused veelgi. Taoline ettevõtmine väärib kiidusõnu,” rõhutas linnapea.

Mänguväljak kuulutati avatuks, kui uhiuuelt liumäelt lasid alla klubi president Külli Lääts ja linnapea. Mänguväljaku kinkisid naised linnale suvituslinna Tõrva 80 aasta juubeliks.

Kuna sel aastal tähistab rahvusvaheline lionsliikumine oma sajandat aastapäeva, on Eesti lionsklubid otsustanud paigaldada üle Eesti 100 heateo pinki. Üks neist, LC Tõrva Maride heateopink, avati täna väikese ilutulestiku saatel ka Riiska järve ääres. „Sellel on mõnus istuda ja nautida kaunist järvevaadet,” arvas Lääts.

Kõigile kohaletulnutele pakuti kohapeal küpsetatud pannkooke moosiga. Lapsed said aga möllata ülespandud atraktsioonidel.

LC Tõrva Marid on asutatud 2011. aastal. Klubi põhiliseks eesmärgiks on lastele heategevusürituste korraldamine ja laste vaba aja sisustamisele kaasaaitamine.

Naisteklubi võttis nimeks Mari, et austada kohaliku kultuuritegelase Mari Kulli tegemisi. 1901. aastal sündinud Mari Kull oli väga aktiivne naine. Ta oli pedagoog, juhatas koore, õpetas soliste, osales naiskodukaitsjate ja skautide tegevuses. Kull on tõeline eeskuju ka kaasaegsetele naistele ja LC Tõrva Mari soovib tähtsustada ning jäädvustada tegusa naise mälestust.

Kõige olulisemaks ürituseks, mida ettevõtlikud naised on Tõrvas aastaid juba korraldanud, on lastekaitsepäev, mis kannab nimetust »Head pole kunagi palju». Üritus algab kostümeeritud rongkäigu ja õhupallidega ning lõpeb vahumölluga.

Ettevõtlike naiste 1. septembril küpsetatud pannkoogid on Tõrvas lapsi maiustama kutsunud samuti aastaid. Tarkusepäaval korraldatud üritus on linnas oodatud sündmuseks.

LC Tõrva Mari külastab järjepidevalt Valga lastekodu Kurepesa ja asenduskodu lapsed on oodatud külalisteks Tõrva lastekaitsepäevale. Mari naised on läbi viinud ka aktsiooni «Koolikott kergemaks», millega koguti raha Tõrva gümnaasiumi algklassidele topeltõpikute muretsemiseks.

Naiste deviis on: tehes head teistele, teeme head kõigile, ka iseendale.

Rahvusvaheline lionsorganisatsioon on esindatud ligi kahesajal maal ja ühendab endas 1,4 miljonit inimest. Eestis on lionsklubisid 61, liikmete arv on neis ligemale 1300. Valgamaal tegutseb neli klubi: LC Valga, LC Otepää, LC Tõrva ja LC Tõrva Mari.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles