Külaselts tunneb rõõmu talgutööst Helgikivi juures

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talgud Kähu külas asuva Helgikivi juures
Talgud Kähu külas asuva Helgikivi juures Foto: Ala külaselts

Helme vallas Kähu külas asuva Helgikivi juures, mille ümbrust viimati korrastati mitu aastat tagasi, oli tarvis juurdepääs ohvrikivile hõlpsamaks teha, kivi ümbrusest võsa lõigata ja rajada sild üle magistraalkraavi.

Kultuurimälestiste hulka kuuluv ohvrikivi asub Ala asulast ligi kahe kilomeetri kaugusel, Helgi talu maa peal, kus taluhooned hävinud.

«Talgupäev kivi ümbruses oli Ala külaseltsil esmalt plaanitud 29. aprillile, kuid ebasoodsa ilma tõttu lükkus edasi 5. maile, mil meid tervitas suurepärane päikesepaisteline ja soe kevadilm,» rääkis talguline Ants Piirsalu.

«Kraavikaldalt ja kivi lõunapoolselt küljelt eemaldasime võsa, korjasime kokku kuivanud oksad ja põletasime need põlluserval väikesel lõkkel. Et kuiva jalaga ohvrikivi juurde pääseda, rajati sild üle magistraalkraavi, mille eest eriline tänu Villu Kõrgesaarele, kes oli abiks traktori ja mootorsaega. Tänusõnad kuuluvad aga ka kõigile talgutel osalenud kogukonnaliikmetele, kes tubli tööga kodukoha kaunimaks muutsid,» lisas Piirsalu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles