Saksamaa tulevased karjäärispetsialistid käisid Valgamaal praktikal

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
20 aastane Evelyn Heidebrecht (vasakult),  26aastane Silas Pröhl ja 20aastane Yannick Musch õpivad Saksamaal Mannheimis Tööuuringute Rakenduskõrgkoolis (University of Applied Labour Studies of the Federal Employment Agency) karjäärinõustajateks. Eesti praktikal omandavad nad teadmisi siinsetest tööturuteenustest ja haridussüsteemist.
20 aastane Evelyn Heidebrecht (vasakult), 26aastane Silas Pröhl ja 20aastane Yannick Musch õpivad Saksamaal Mannheimis Tööuuringute Rakenduskõrgkoolis (University of Applied Labour Studies of the Federal Employment Agency) karjäärinõustajateks. Eesti praktikal omandavad nad teadmisi siinsetest tööturuteenustest ja haridussüsteemist. Foto: Tiit Loim/Valgamaalane

Sel nädalal käisid Valgamaa Rajaleidja keskuses praktikal kolm karjäärinõustajaks õppivat tudengit Saksamaalt Mannheimist, kes tutvusid siin koolide ja Töötukassa tööga.

Evelyn Heidebrecht, Silas Pröhl ja Yannick Musch õpivad Saksamaal Mannheimis Tööuuringute Rakenduskõrgkoolis (University of Applied Labour Studies of the Federal Employment Agency) karjäärinõustajateks. Nende Eesti külastuse eesmärgiks on saada ülevaade meie hariduse tugiteenuste süsteemist ja tutvuda erinevate hariduselu korraldavate asutuste ja ühendustega.

Valgamaale saabusid nad eelmisel reedel ja lahkusid eile. Siin külastasid nad kutseõppekeskust, Jaanikese Kooli, Valga ja Hummuli põhikooli, Tõrva ning Valga gümnaasiumi. Valga põhikoolis andsid karjäärispetsialistid ka ühe karjääriõpetuse tunni. Samuti külastasid nad töötukassa Valgamaa osakonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles