Trašanov loodab ringkonnakohtu abil vanglast pääseda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Georg Trašanov (vasakul) ja Kalle Muru kohtupingis.
Georg Trašanov (vasakul) ja Kalle Muru kohtupingis. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Korruptsioonikuritegude eest vangi mõistetud endine Valga maavanem Georg Trašanov ei leppinud Tartu maakohtu otsusega, millega keelduti tema vanglassemineku aega edasi lükkamast, ning viis vaidluse ringkonnakohtusse.

Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamme sõnul esitas Trašanov maakohtu määruse peale kaebuse pühapäeval, taotledes ringkonnakohtult maakohtu 14. märtsi määruse tühistamist.

Maakohus jättis 14. märtsi kohtumäärustega rahuldamata nii Georg Trašanovi taotluse karistuse täitmisele pööramine edasi lükata kui Kalle Muru taotluse karistus asendada.

Korruptsioonikuritegudes lõplikult süüdi jäänud ja osaliselt reaalse vanglakaristuse saanud Valga endine maavanem Trašanov esitas 22. veebruaril Tartu maakohtule taotluse vangistuse täitmisele pööramine edasi lükata. Temaga koos kohtu all olnud GoBusi esindaja Kalle Muru esitas samal päeval taotluse vangistuse asendamiseks elektroonilise valvega.

Trašanov põhjendas kohtu pressiesindaja teatel taotlust asjaoluga, et ta on pöördunud riigikohtu põhiseaduslikkuse järelevalve kolleegiumi poole ning on seisukohal, et tema suhtes esinevad alused vangistuse täitmisele pööramine edasi lükata, kuni lahendatakse taotlused õigusaktide põhiseadusele vastavuse kontrollimiseks.

Kohus teavitas Trašanovi taotlusest ka prokuröri, kes leidis, et see tuleb jätta rahuldamata.

Kohus nõustus prokuröri seisukohaga, et süüdimõistetu pöördumine riigikohtu põhiseaduslikkuse järelevalve kolleegiumi poole ei ole alus vangistuse täitmisele pööramise edasi lükata. Kohus leidis, et olukorras, kus seaduses ettenähtud kaebevõimalused konkreetse kohtulahendi peale on ammendunud, ei anna selline süüdimõistetu tegevus alust viivitada kohtuotsuse täitmisega.

Valga endise maavanema Georg Trašanovi süüdimõistmine pistise ja altkäemaksu võtmises jõustus 14. veebruaril, kuna riigikohus ei võtnud tema kaitsja kassatsioonkaebust menetlusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles