Valgamaalt pääseb peole 12 kollektiivi

Eeva Nugis
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää koorijuht Eve Eljand sõnas, et kooli kevadkontserdil oli segakooriga laulupeo repertuaarist esitamiseks raske sobivat laulu leida, kuna segakooride laulud on sel aastal väga tõsised.
Otepää koorijuht Eve Eljand sõnas, et kooli kevadkontserdil oli segakooriga laulupeo repertuaarist esitamiseks raske sobivat laulu leida, kuna segakooride laulud on sel aastal väga tõsised. Foto: Toomas Palmiste

Pingeliste proovide ning ettelaulmiste ja -mängimiste järel selgusid suurele laulupeole pääsejad. Valgamaalt sõidab pealinna üheksa koori ning kolm instrumentaalkollektiivi.

Valgamaa rahvakultuuri­spetsialisti Eha Mandeli sõnul iga kollektiiv peole ei pääsenud. Tänavu oli parimate väljaselgitamiseks kaks piirkondlikku eelvooru.

«Teises eelvoorus omistati laulupeo repertuaari alusel õpilaskooridele ka kategooriad. Nagu tantsijate puhul, nii saab ka siin rääkida headest tulemustest, millest võiks esile tõsta Otepää koorijuhi Eve Eljandi suurepärast tööd oma kolme kooriga. Kokku laulab suurel peol 242 Valgamaa koolinoort, kes majutatakse Tallinna Linnamäe vene lütseumi koolimajja,» andis Mandel teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles