Alanud on pruutpaari otsingud

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sarnaselt 2010. aastale toimub Tartu Hansapäevade osana hansapulm, kus pruutpaar truudusvande Tartu Hansapäevade külastajate ees annab.

Pulmatseremoonia leiab aset laupäeval, 23. juulil. Sobiva pruutpaari leidmiseks paluvad hansapäevade korraldajad endast kuni 10. aprillini märku anda neil soovijatel, kes oleksid valmis sellel kuupäeval oma abielu sõlmima.

Tulevasele pruutpaarile pakuvad Hansapäevad suurejoonelist tseremooniat, elamusterohket õhustikku, armastusväärset kohta Tartu ajaloos ning Tartu Hansapäevade poolset koostööd tseremoonia korraldamisel.

Hansapulmade korraldaja ja pulmaisa Anti Einpauli sõnul sobivad hansapäevad ja abiellumine väga hästi kokku: mõlemad mõisted kannavad endas tugeva ja traditsioonilise liidu kinnitamise ideed, toetades usku, et püsiväärtustel on kindel koht meie igapäevases elus.

«Ühtmoodi ülev on pidutseda nii abielu sõlmimisel kui ka hansalinnade vaheliste heade suhete tähistamisel. Need elamused peaksid suvises Tartus ka edaspidi ikka kokku kuuluma,» sõnas Einpaul.

Mulluste Tartu Hansapäevade ajal pandi Tartu Raekoja platsil paari Merit Lesta ja Marko Oviir. Tseremoonia ametlikule osale järgnes ühispildistamine koos pulma kogunenud külalistega, pulmatants ning -joodud.

Tartu Hansapäevad toimuvad sel aastal 22.–24. juulil ning kannavad hüüdlauset «Tantsivad Tartu Hansapäevad». 20.–24. juulini keerleb Tartus ka Euroopa suurim rahvakunstifestival Europeade.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles