Kultuurikeskuse remont jätkub uue hooga

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää kultuurikeskuses jätkub remont
Otepää kultuurikeskuses jätkub remont Foto: Monika Otrokova

Mullu sügiseks renoveeriti Otepää kultuurikeskuse 1. korrus. Sellel aastal renoveerimistööd jätkuvad – 15. maist alustati teise korruse ja välifassaadi renoveerimistöödega. Riigihanke tulemusena teostab ehitustöid Rennes OÜ. Nende kogumaksumus on 335 917,68 eurot.

Keskuse teisel korrusel asuvad töötajate ja ansambliruumid. Rekonstrueerimise plaani kohaselt hakkavad seal täiendavalt olema kööginurk ja kohvikuruumid ning näitlejate ruum.

Uue välisilme saavad kultuurikeskuse trepp ja fassaad. Praeguse terrassi kohale ehitatakse talveaed. Renoveerimisprojekti autor on Helmi Sakkov. Tööde valmimistähtaeg on sügisel.

«Otepää kultuurikeskus jääb remondi ajal avatuks, kuna remont tavapärast kultuurielu ei sega,» rõhutas Otepää vallavanem Kalev Laul. «Hea meel on tõdeda, et keskus saab nüüdisaegsed ruumid, kus kõik valla kultuurikollektiivid võivad harjutamas käia ja end koduselt tunda.»

Hoone rekonstrueerimistööd algasid 2013. aastal, mil vahetati täielikult saali-, galerii- ja lava osa katus ning avariilised katusekandekonstruktsioonid. Maja küttesüsteem renoveeriti 2015. aastal. 2016. aastal renoveeriti põhjalikult kultuurikeskuse esimene korrus.

Keskuse praegune hoone avati 1954. aastal, selle projekteeris arhitekt Johannes Fuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles