Tugikeskus püüab endisi vange ühiskonda tagasi tuua (1)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vanglast vabanevad inimesed hakkavad juunist Valgas Lembitu 2 hoones, kus asub ka toidupank, saama nõustamist ja majutust. Vangide karistust ei vaadata, oluline on soov muutuda.

Majutus- ja nõustamisteenust pakkuma hakkava MTÜ Valga Abikeskuse projektijuht Piret Peters ütles, et keskuses pakutavad töö- ja elukoha leidmisel abiks olevad teenused – psühholoogiline, sotsiaal-, karjääri- ja võlanõustamine – aitavad eksvangid sujuvamalt tavaellu tagasi. Samuti suureneb nende sotsiaalne kaasatus ja paranevad toimetulekuoskused, mis kõik omakorda peaks aitama kaasa õiguskuulekale käitumisele.

Keskuses hakkavad püsivalt tööle projektijuht, sotsiaaltöötaja, võlanõustaja, psühholoog, taasühiskonnastaja ja korrapidaja. Justiitsministeeriumi analüüsitalituse projektijuht Stanislav Solodov lisas, et mõnda toetavat teenust võivad kliendid saada ka mujal, näiteks Lõuna-Eesti tugiisikuteenuse pakkuja asub Tartus.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles