Aasta külaks pürib Pedajamäe küla Valgamaalt

Eeva Nugis
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valgamaa Kodukandi Ühendus on üleriigilisele konkursile "Aasta küla" esitanud Pedajamäe küla. Kolmapäeva õhtul külastas Pedajamäed konkursi hindamiskomisjon, eesotsas riigikogu esimees Eiki Nestoriga.

Kõrgeid külalisi ootas kokkuhoidev külarahvas omaalgatuslikult ehitatud bussioote paviljonis ning tegi komisjonile külas väikese ringkäigu. 2011. aastal asutatud Pedajamäe külaseltsis on hulk aktiivseid liikmeid, kes panustavad külategemistesse lisaks vabale ajale ka oma raha ja tööd ning kelle sõnul saigi külaelu hoo sisse just külavanem Heleena Jõgi eestvedamisel. Oma sõnade kohaselt terve elu Pedajamäega seotud Heleena Jõgi tutvustas küla tegemisi oma elamisse kohandatud kinosaalis, näidates kohaletulnutele ekraanil tipphetki küla tegemistest.

Nuustaku rantšo perenaine Ethel Kümmel kostitas nii külarahvast kui hindamiskomisjoni oma turismitalus soojendava einega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles