Piiriülene tööhõive saab hoogu juurde

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lepingu allkirjastamine
Lepingu allkirjastamine Foto: Valga linnavalitsus

Valga linnapea Kalev Härk ja Läti tööhõiveagentuuri direktori asetäitja Aiga Balode allkirjastasid eilsel kohtumisel Eesti-Läti programmist rahastuse saanud projekti «Piiriülese tööturu integratsiooni ja tööhõive edendamine» partnerlepingu. Peamine eesmärk on edendada piiriülest koostööd ning viia kokku tööandjad ja tööotsijad.

«Töötajate liikumisvabadus aitab leida suuremal hulgal inimestel töökoht, mis vastab nende oskustele ning ületada tööturu kitsaskohti. Selle projekti rakendamine aitab oluliselt kaasa nende probleemide lahendamisele Valga-Valka piirkonnas,» selgitas Kalev Härk.

Viiakse läbi uuring olukorra kaardistamiseks ja edasiste tegevuste planeerimiseks. Lisaks korraldatakse üritusi nii tööotsijatele kui ka ettevõtjatele. Soovitakse lihtsustada piiriülese tööotsingu ning ettevõtjatele töötajate otsingu protsessi, võimaldades tõlkida saada olevate töökohtade info ja pakkuda nõustamist piiriülestele tööotsijatele ja tööandjatele. Olulisemaid eesmärke on tuua kokku tööandjad ja tööotsijad, sõltumata nende vahel olevast riigipiirist.

Projekti juhtpartner on Läti tööhõiveagentuur ning partnerid lisaks Valga linnavalitsusele Valka kihelkonnaduuma ja Eesti Töötukassa. Projekt algab 1. augustist 2017 ja kestab kaks aastat. Kogumaksumus on 422 683,98 eurot, millest 85 protsenti on toetus Eesti-Läti programmist (359 281,38 eurot) ning 15 protsenti moodustab projektis osalevate partnerite omafinantseering.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles