Laul paneb naistel hinge helisema

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva naiskammerkooril on oma tegvusaastate jooksul olnud palju kaalukaid esinemisi. Üks nendest oli kontsert koos naiskooridega selle aasta veebruaris Tallinnas Niguliste kirikus. Laulude selgeksõppimine nõudis lauljatelt ja juhendajalt palju tööd ja ajakulu, sest ettekandele tulnud teosed olid küll kaunid, kuid keerukad.
Tõrva naiskammerkooril on oma tegvusaastate jooksul olnud palju kaalukaid esinemisi. Üks nendest oli kontsert koos naiskooridega selle aasta veebruaris Tallinnas Niguliste kirikus. Laulude selgeksõppimine nõudis lauljatelt ja juhendajalt palju tööd ja ajakulu, sest ettekandele tulnud teosed olid küll kaunid, kuid keerukad. Foto: Erakogu

Tõrva kultuurikeskuses käib igal nädalal koos 17 lauluhimulist naist. Kõik nad kuuluvad Tõrva naiskammerkoori, mille lauljatest noorim on 15-, vanim 75aastane.

Ritsu lasteaia-algkooli direktor, 58aastane Ülle Taal on laulnud lapsest saati ning kui 1997. aastal tuli Ritsu elama, liitus naiskooriga Heli. Mõne aja pärast liikus ta edasi Tõrva rahvakoori ja nüüd laulab kammerkooris. «Kuigi tunnen ennast pärast päevatööd mõnikord õhtul väsinuna, tulen ikka laulutundi, sest kui see läbi saab, on meel jälle rõõmsam ja hingel kergem.»

Kooril on ka seltsielu ning koos tähistatakse sünni- ja tähtpäevi. Näiteks Tallinnas Niguliste kirikus esinemas käies külastasid naised Estonia teatrit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles