Valgamaalt taotles toetust 330 metsaomanikku

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erametsakeskuse juhatuse liige Jaanus Aun
Erametsakeskuse juhatuse liige Jaanus Aun Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Tänavu võttis Erametsakeskus Natura hüvitise taotlusi vastu aprillis, hilinemisega sai taotluse esitada 19. maini. Selgunud on esialgsed andmed 2017. aasta taotlusvooru mahtude kohta.

Erametsakeskuse toetuste üksuse andmetel on esialgse seisuga Natura taotluse esitanud 5244 metsaomanikku ning taotluste kogusumma on ligi 4,8 miljonit eurot. Kokku taotleti hüvitist 66 300 hektarile, millest 16 000 hektarit asub sihtkaitse- ja 50 300 piiranguvööndis. Täpsustatud andmed Natura toetuse 2017. aasta mahtude kohta selguvad lähinädalatel.

"Valgamaa kohta saame praegu öelda, et taotlejaid oli üle 330 ja hüvitist taotleti umbes 8400 hektari kohta. Kahjuks praegu taotletud summasid täpsustada ei saa, kuna andmed on veel esialgsed. See peaks selguma lähinädalatel,« ütles SA Erametsakeskus kommunikatsioonijuht Kertu Kekk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles