Endiste vangide tugikeskus tekitab tugevat vastuseisu (1)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pöördumise koostajad Siiri Reiljan (vasakul) ja Allain Karuse andsid endiste vangide tugikeskuse loomisele vastu seisva pöördumise koos enam kui tuhande allkirjaga esmaspäeval Valga raekojas üle linnavolikogu esimehele Ivar Undile (keskel). Unt ütles, et kohtub homme keskuse eestvedajatega ning seejärel tuleb küsimus arutusele reedel volikogu istungil.
Pöördumise koostajad Siiri Reiljan (vasakul) ja Allain Karuse andsid endiste vangide tugikeskuse loomisele vastu seisva pöördumise koos enam kui tuhande allkirjaga esmaspäeval Valga raekojas üle linnavolikogu esimehele Ivar Undile (keskel). Unt ütles, et kohtub homme keskuse eestvedajatega ning seejärel tuleb küsimus arutusele reedel volikogu istungil. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Ettevõtja Allain Karuse ning valgalased Kersti Telk ja Siiri Reiljan esitasid Valga linnavalitsusele ja volikogule 1095 inimese allkirjaga pöördumise, milles soovivad, et Lembitu tänavale ei tuleks endiste vangide majutus- ja nõustamiskeskust.

Pöördujad nõuavad, et linnavalitsus ja volikogu tõkestaksid endiste vangide koondamist Valga linna. Tekstis seisab, et Valgas ei jätku tööd isegi linna põliselanikele, seega ei ole endistele vangidele võimalik pakkuda tööd, et nad saaksid normaalset elu alustada. Samuti, et vangistusest vabanenute koondamine ühte kohta tähendab nende vanglas kujunenud suhete ja suhtumiste säilimist, millest tuleneb oht Valga elanikele.

Lembitu 2 endine koolimaja, mida ümbritsevad eramud.
Foto: Arvo Meeks/Valgamaalane/Scanpix
Lembitu 2 endine koolimaja, mida ümbritsevad eramud. Foto: Arvo Meeks/Valgamaalane/Scanpix Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles