Valgamaal jäid talgud toimumata

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga põhikooli konnatalgud 2015. aastal Soorus.
Valga põhikooli konnatalgud 2015. aastal Soorus. Foto: Lea Margus/Valgamaalane

Eestimaa Looduse Fondi (ELF) korraldatud algatuse «Konnad teel(t)» osalejad päästsid sel kevadel 8700 kahepaikse elu. Talguid peeti 17 paigas ja erinevatel sündmustel lõi kaasa 337 osalejat, teatas ELF.

"Tänavu kahjuks Valgamaal talguid ei toimunud. Kuna konnatalgud on vabatahtlik tegevus, siis lihtsalt ei leidunud huvilisi. Kaasa löövad need, kellel on aega ja võimalusi ja eks need muutu aastate jooksul," tõdes projekti «Konnad teel(t)» eestvedaja Kristiina Kübarsepp Eestimaa looduse fondist.

Kuigi konnad hakkasid sel aastal rändama harukordselt vara, siis külma kevade tõttu venis ränne väga pikaks. Mitmel maanteel võis kohata konni päevasel ajal, kuna õhtune aeg oli rändamiseks liiga külm. See on tavatu olukord, kuna konnad on videvikuloomad. Tänavu liikus konni tavapärastes talgukohtades ka tunduvalt vähem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles