Puidust kikilips teeb mehe šikiks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorel valgalasest ettevõtjal Kristjan Sepal huvitavaid mõtteid jagub. Lisaks jõulukuuseärile käivitas ta sel kevadel  puidust kikilipsude e-poe. Peagi hakkab ta tegema kikilipse naistelegi.
Noorel valgalasest ettevõtjal Kristjan Sepal huvitavaid mõtteid jagub. Lisaks jõulukuuseärile käivitas ta sel kevadel puidust kikilipsude e-poe. Peagi hakkab ta tegema kikilipse naistelegi. Foto: Paul Poderat/Valgamaalane

Valgalane Kristjan Sepp, kes juba aastaid tegeleb jõulukuuskede kasvatamise ja müügiga, laiendas oma tegemisi. Juba kolm kuud valmistab ta puidust kikilipse, mida müüb e-poe kaudu.

«Teen puidust kikilipse, millel riideosa vahetatav. Puitu saab klient valida kas heledat ehk naturaalset või siis peitsitud-lakitud ehk tumedamat. Lipsud valmivad käsitööna saarepuust,» selgitas ettevõtja. Neid võib tema sõnul teha ka kasepuust, kuid okaspuu hästi ei sobi, kuna sellel on oksakohti rohkem.

«Tuleb valida õige paksusega laud, mille hööveldan. Siis lõikan tikksaega välja kikilipsu kuju, freesin, puurin, lihvin ja lakin. Riide, mis lipsul vahetatav, ostan kangapoest ja õmblustööga aitab mind esialgu ema, kuid püüan ka selle töö ise selgeks õppida,» selgitas Sepp tootmisprotsessi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles