Piimafarmid avavad oma uksed

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lehmad
Lehmad Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eesti põllumajandus-kaubanduskoda (EPKK) korraldab taas avatud piimafarmide päeva. 1. juunil tähistataval rahvusvahelisel piimapäeval võtavad 28 piimafarmi üle Eesti vastu rohkem kui 2800 põhikooli õpilast, et neile tutvustada kaasaegset piimatootmist.

«Piim ja piimatooted on paljudele eestimaalastele oluline toiduaine, mida tarbitakse iga päev. Avatud piimafarmide päeval on kooliõpilastel võimalus kohtuda Eesti põllumeestega ning oma silmaga näha, kust saab piima teekond toidulauale alguse. Loodame selle ettevõtmisega võita piimale ja piimandusele uusi sõpru, kes mõistaksid paremini põllumeeste igapäevast tööd ja selle väärtust meie kõigi jaoks,» ütles EPKK juhatuse esimees Roomet Sõrmus.

«Pakume koolilastele üle Eesti võimalust külastada põllumehi, kes kuuluvad Eesti parimate piimatootjate hulka. Need on põllumehed, kes hoolivad loomadest ja leiavad, et see töö tasub tegemist. Neid võlub töötamine looduse keskel ning see, et sellest tööst on kasu kogu ühiskonnale,» lisas Sõrmus.

Avatud piimafarmide päev on üks osa Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja kolmeaastasest programmist «Piim - päeva pärl!». Programmi nime on seejuures välja mõelnud Valga põhikooli õpilased koos õpetaja Reet Hallastega.

Valgamaal ootab homme huvilisi Venda Vihmanni juhitav Kesa-Agro osaühing.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles