Ekstreemsuse armastajad valmistuvad võistluseks

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ekstreemjooks.
Ekstreemjooks. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Spordiklubi Meie Liigume eestvedamisel stardib 10. juunil Mulgimaal teine Tõrva ekstreemjooks, mis on ühtlasi esimese Eesti ekstreemjooksu karikasarja teine osavõistlus.

Võistluse käigus selguvad esmakordselt individuaalsed ja võistkondlikud Eesti meistrid takistustega maastikujooksus (OCR).

Põhijooksu pikkus on kaheksa kilomeetrit ning tegemist on klassikalise maastikujooksuga, mida ilmestavad looduslikud ja tehislikud takistused. Põhijooksust saab osa võtta nii individuaalselt kui ka kolmeliikmeliste võistkondadega. Lühijooksu pikkus on kolm kilomeetrit ning see on mõeldud kuni 2004. aastal sündinud noortele.

Ekstreemjooksu korraldamisel arvestatakse Tõrva piirkonna maastikulist eripära: jooksurada kulgeb läbi veekogude, üle mägede ja orgude, sekka metsa ja võsa. Võistluse käigus tuleb ronida, joosta, hüpata ja joosta ning ületada looduslikke ja tehislikke takistusi. Rajale jäävast Vanamõisa järve hüppetornist ei pea osalejad alla hüppama, kuid see on soovituslik.

Soodne eelregistreerimine võistlusele lõpeb 4. juuni südaöösel.Registreeruda saab ka võistluspäeval kohapeal kuni 30 minutit enne starti. Osavõtutasu sisaldab muu hulgas erikujundusega osalejamedalit, meenet ja kiibiga ajavõtmist. Finišis ootab lõpetajaid taastumisala jookide ja suupistetega.

Auhinnatakse kõikide võistlusklasside kolme parimat osalejat ja kolme parimat võistkonda. Võistlusklasside võitjad on ühtlasi Eesti meistrid takistustega maastikujooksus.

Võistluse peatoetaja Medita kliinik annetab vähiravifondile «Kingitud elu» ühe euro iga Tõrva ekstreemjooksul osaleja pealt, et toetada fondi tegevust vähihaigete abistamisel. Osalejatel on võimalus teha fondile annetus ka kohapeal.

Eesti ekstreemjooksu karikasari jätkub 15. juulil Pajusi mudajooksuga. Sarja viimane etapp, Saku ekstreemjooks on 5. augustil Harjumaal.

Tõrva ekstreemjooksu peakorraldaja on spordiklubi Meie Liigume koostöös Tõrva linnavalitsuse, Tõrva spordiseltsi, Mulgimaa spordiklubi ja Eesti Multispordi Liiduga.

Võistluse läbiviimist toetavad Tõrva linnavalitsus, Eesti Kultuurkapital, hasartmängumaksu nõukogu, Valgamaa Spordiliit ning eraettevõtjad.

Eesti ekstreemjooksu karikasari toimub Eesti Multispordi Liidu, spordiklubi Meie Liigume ja Pisisaare spordiklubi koostöös.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles