Magnus Kirt tagas pääsu MMile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magnus Kirt võitles välja MMi-pääsme
Magnus Kirt võitles välja MMi-pääsme Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tartus Tamme staadionil said pühapäeval teoks 53. Gustav Sule mälestusvõistlused. Õhtu peaalal – odaviskes – võttis kindla võidu ja tagas omale pääsu Londonisse maailma meistrivõistlustele Tõrva odaviskaja Magnus Kirt.

Võiduvise tuli viiendal katsel, kui oda maandus 83.53 meetri joonele. Selle viskega täitis Kirt ka Londoni MMi normi (83.00). Kuuest katsest kolmel korral lennutas tõrvakas oma oda üle 80 meetri.

Kui algselt oli oodata kahe tõrvaka – Magnus Kirdi ja Tanel Laanmäe – omavahelist duelli, siis paraku kõik täpselt nii ei läinud. Kahel eelmisel aastal samal võistlusel triumfeerinud Laanmäele oli tegemist selle hooaja esimese võistlusega. Laanmäe sai oma avakatsel kirja 78.14 ning selle tulemusega saavutas ta kolmanda koha.

Kuigi mehel oli enda sõnutsi jaksu küll, siis kahjuks tuli võistlus pärast kolmandat katset vigastuse tõttu pooleli jätta. Tegemist on lihasespasmiga, mis on meest vaevanud juba ligi paar nädalat.

Kirdi ja Laanmäe vahel sai teise koha Pavel Mialeška, kes sai kirja tulemuse 79.70 meetrit.

Kui meeste odaviskes ei tulnud Laanmäe ja Kirdi duellist suurt midagi välja, siis naiste odaviskes selgitasid kaks paremat välja samuti Tõrva odaviskajad: Mirell Luik ning Marcella Liiv. Seekordses jõuproovis jäi peale Liiv, kes võitis võistluse neljandal katsel visatud 53.09ga. Luigele tõi teise koha aga viimasel katsel lendu lastud oda, mis lendas 51.84 meetrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles