Sünnipäevalised tunnustasid Otepää arengut

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää tähistas 75. sünnipäeva.
Otepää tähistas 75. sünnipäeva. Foto: Jaanika Kuusik / Valgamaalane

Kuigi Otepää nime on esmakordselt mainitud juba Novgorodi kroonikates, saadi linnaõigused 1936. aastal ja nii võiski Otepää linn 1. aprillil 75. sünnipäeva tähistada.

Pidupäev algas ajalookonverentsiga, kus ettekandeid Otepää ajaloost tegid gümnaasiumiõpilased ajalooõpetaja Heivi Truu juhendamisel. Ülevaate linna minevikust andis ajaloolane Ain Mäesalu.

Õhtusel pidulikul kontsertaktusel anti üle valla medalid, mille pälvisid AS Parmet juht Elmo Parik, Pühajärve Puhkpilliorkestri dirigent Arno Anton ja väliseestlane Paul Vesterstein, kes mitmel moel Otepää elu edendanud on ja kellenimelisest fondist tublimaid Otepää gümnaasiumilõpetajaid toetatud.

Maavanem Margus Lepik kinkis aastapäevatervitusi üle andes vallavõimuesindajatele kella, et nende koosolekud väga pikale ei veniks.

Õnnitlema olid tulnud ka kolm mulki: Tõrva linnapea Agu Kabrits, Helme vallavanem Tarmo Tamm ja Põdrala vallavanem Aivar Uibu. Kabrits märkis humoorikas sõnavõtus, et 75 aastat tagasi käisid küll Otepää kandi mehed Tõrvalt šnitti võtmas, kui nüüd on Otepää arengus natuke jälle ette läinud.

Soome sõprusvalla Vihti esindaja Päivi Ruostesaari andis koos soomlaste tervitusega üle Vihtis käsitööna valminud keraamikat, millest vallajuhid võivad kohvi või teed juua, kui nende koosolekud venima kipuvad. Ekerö valda Rootsist esindas Solveig Brunstedt, kes kinnitas, et 20 aasta jooksul – ajast, mil sõprusleping sõlmitud sai –, on Otepää nüüdseks üllatavalt edasi arenenud.

Valga vastne linnapea Kalev Härk võrdles Valgat ja Otepääd, pidades viimast teatud mõttes väiksemaks vennaks ning teisipidi jällegi vanemaks õeks. Nimelt on Otepääd mainitud küll paar sajandit Valgast varem, samas on viimasel linnaõigusi aastaid rohkem olnud. Linnapea soovis, et Otepää hoiaks vanema õena ka edaspidi mälu ja traditsioone, aga väiksema vennana tehes natuke ulakust ja otsides uusi radu.

Venemaa sõprusvalla Toksovo kultuurijuht Denis Izmailov märkis, et meie riikide ajaloos on palju ühist – nii kurvemaid kui rõõmsaid hetki. Sõpruslinnade inimestest on tema sõnul saanud sõbrad ka omavahel.

Aktuse ametliku osa lõpetas kontsert, kus esinesid Pühajärve Puhkpilliorkester, Otepää gümnaasiumi mudilas-, laste- ja poistekoor ning hobikoor. Näha sai rahvatantsu nii õpilaste kui õpetajate esituses. Võimsaks ja meeliülendavaks kujunes kõigi esinejate ühine lõpulugu, Ülo Vinteri «Laul Põhjamaast».

Kõiki kohalviibinud said kooli kohvikus vallajuhtidega klaase kokku lüüa ning vestelda. Õhtu jätkus ansambliga Rock Hotel, kellele andsid puhkust tantsuklubi Tango võistlustantsijad Veiko Ratase juhendamisel ning Vihti valla noor mustkuntsnik ja tsirkuseartist Samir Lahtinen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles