Ajutise piirikontrolli läbis 2500 inimest ja 1000 sõidukit

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõidukijuhid pidid ette näitama nii enda kui sõiduki dokumente.
Sõidukijuhid pidid ette näitama nii enda kui sõiduki dokumente. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Esmaspäeval ja teisipäeval tuli Eesti-Läti piiri ületajatel Valgas üle pika aja taas oma dokumendid välja otsida ja korrakaitsjatele ette näidata.

Sel moel testis politsei- ja piirivalveamet (PPA) nii enda võimekust kui partneritega koos töötamist seoses saabuva Eesti eesistumisega euroliidus. «Kõik rahvusvahelised suurüritused toovad rohkem reisijaid Eestisse, nii eesistumise ajal kui hiljem. Peame olema valmis lahendama mitmesuguseid olukordi igapäevase turvalisuse tagamisel, sealhulgas massiüritustel,» selgitas PPA integreeritud piirihaldusbüroo juht Helen Neider-Veerme.

Õppus näitas tema kinnitusel, et politsei on koostöös partneritega ootamatu vajaduse korral valmis kiirelt taaskehtestama ajutist piirikontrolli. «See tähendab, et Euroopa Liidu riikide vahelisel piiril tehakse samasuguseid kontrolle nagu piiripunktides Euroopa Liidu ja kolmandate riikide vahel. Kontrollitakse kõiki piiri ületavaid isikuid ja sõidukeid,» lisas Neider-Veerme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles