Õudusmatk ajas nii naerma kui ka karjuma

Catlin Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile sai Valgas teoks õudusmatk «Valga tumedam külg – ühe pere lugu». Matka pikkus oli umbes neli kilomeetrit. Kuna huvilisi oli palju, moodustati neli gruppi. Retke käigus külastas iga seltskond viit paika ning igas kohas rääkis grupijuht lugusid, mida saatis väike näitemäng. Lugu jutustas ühest perest, keda tabas kurb saatus: hullumine, mõrvad ja igasugused müstilised lood.

Idee autor oli Valga spordi ja noosootöö vanemspetsialist Karl Kirt ning mõte sai alguse vanadest majadest. «Valgas on kolemaju õudselt palju ja siis mõtlesimegi, et miks peame alati kõike ilusat näitama. Saab ju ägedaks matkaks ära kasutada ka jubedaid kohti,» rääkis Kirt. «Meie üllatuseks oli matkale tahtjaid niivõrd palju, et pidime vist pooled või rohkemgi lihtsalt ukse taha jätma.»

«Rahaliselt läks see maksma väga vähe, võib olla 20 eurot, kuna enamiku asjadest saime tuttavatelt ja sõpradelt või oli endal miskit olemas,» mainis korraldustiimis olnud Erika Kesvatera.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles