Ettevõtjad kohtusid linnapeaga hommikulauas

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtumine leidis aset restoranis Püha Söömaaeg
Kohtumine leidis aset restoranis Püha Söömaaeg Foto: Tiit Loim/Valgamaalane

«Valga linna palgad on tõusuteel, kuid peame koos ettevõtjatega püüdlema linna positiivse kuvandi loomise poole,» sõnas linnapea Kalev Härk, võõrustades Valga ettevõtjaid ühises hommikulauas.

Ühine traditsiooniline hommikusöök «Et Valgas oleks hea elada» sai teoks kolmapäeval endises piiripunktis pererestoranis Püha Söömaaeg ning selles osales ligi 20 ettevõtjat. Sel korral arutas seltskond peamiselt Valga linna üldplaneeringu praegust seisu, põgusalt tuli jutuks ka piirikaubandus.

Kohtumise juhatas sisse linnapea Kalev Härk, kelle sõnul valiti seekordne söögikoht välja seetõttu, et linnas on tänu arenevale piirikaubandusele tunduvalt rohkem külastajaid kui varem ja ettevõtjad võiksid mõelda, kuidas neile rohkem teenuseid pakkuda.

Valga linna üldplaneeringu hetkeseisust ja suundadest tegi ülevaate linnaarhitekt Jiri Tintera, kes tutvustas ka teisi arendusprojekte. Nimelt on praegu töös tööstusalade arenduse ja ühendusteede ümber ehitamine, vanalinna ehk 8. kvartali rekonstrueerimine ning kaksiklinna ühise linnakeskuse arendamine.

Ettevõtjad tundsid huvi muinsuskaitse all olevate hoonete edasise saatuse kohta ning linnapea andis teada, et iga majaga tegeletakse eraldi, vastavalt võimalustele. Samuti kutsus linnapea ettevõtjaid julgelt panustama ja võimalusel ka nendesse investeerima. Arutelu jõudis välja tööturuprobleemideni, milleks on näiteks nii struktuurne tööpuudus kui ka palgatase. Ühiselt leidsid nad, et lahendused nõuavad kõigi osapoolte koostööd ning müütide kummutamist.

Kohale tulnud ettevõtjad osalesid arutelus aktiivselt. «Sellist laadi ürituste korraldamise vajadust näitab ettevõtjate rohke osalemine ning soov kaasa rääkida Valga linna arengutes. See on suur tunnustus ja usaldus meie vastu,» rõhutas linnapea.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles