Raavitsa veski juurde on kerkinud prügimägi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valga põhikooli õpetaja Ester Kukk läks oma Valgamaale külla saabunud tuttavatega möödunud reede pärastlõunal ajaloohuvilisena kunagise Raavitsa vesiveski varemeid uudistama. «Üllatus oli suur, kui leidisme eest tõelise prügimäe. Mul oli oma külaliste ees kohe piinlik, et neid sinna viisin,» sõnas õpetaja.

Kohapealsel vaatlusel paisitis, nagu oleks keegi veskivaremete juurde ja ka varemetesse sokutanud oma korteri või maja tühjendamisel tekkinud kola. Näha oli riideid, jalanõusid, madratseid, õmblustarbeid, klaaspudeleid, ajakirju, dokumente ja tunnistusi, millel isegi nimed ja aadressid peal, mis küll viitasid mitmekümne aasta tagustele aegadele.

Hulgaliselt oli seal ka autorehve ja igasugust muud olmeprahti. Tundus, et prügi on sinna toodud üpris hiljaaaegu, arvatavasti ehk mõni nädal tagasi.

Helistasin seejärel Karula vallavanemale Rain Ruusale, kellele andsin taolisest isetekkinud prügilast teada. «Raavitsa veski kinnistu on eraomanduses, omanik ei ela Valgamaal. Ma ei ole ise sealt tõesti tükil ajal mööda sõitnud, kuid kui viimati käisin, oli kõik korras. Prügi toomiseks on see aga tõesti mugav kõrvaline koht,» sõnas vallavanem. «Helistan kohe kinnistu omanikule ja annan talle teada, mis seis seal on, et ta saaks keskkonnainspektsioonile esitada avalduse uurimiseks,» lubas Ruusa.

Internetist on näha, et Raavitsa veski kinnistu on praegu müügis.

Ühendust võtsin ka keskkonnainspektsiooni Valgamaa bürooga, kellele info edastasin. «Tänan, et teada andsite. Registreerime teie teate ja algatame väärteomenetluse,» vastas minu helistamise peale Valgamaa büroo juhtivinspektor Märt Raudsepp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles