Arvamus: Elu on hea, aga mitte veel piisavalt hea (1)

, Keskerakonna Valgamaa piirkonna esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Nääme
Alar Nääme Foto: Arvo Meeks

Eneseabiõpikutest leiab lihtsaid reegleid, kuidas võita sõpru, elus edasi jõuda ja lõpuks haljale oksale istuda. Kuigi tegelikkuses kõik nii lihtsalt ja reeglipäraselt ei kulge, võidetakse valimisi ikka ja jälle nii sisult kui vormilt sarnaste lihtsakoeliste lubadustega. Nelja aasta möödudes saab sama tõotus vaid uue pakendi ehk sõnastuse ja läheb uuele ringile.

Sel sügisel ongi järjekordsed valimised. Nende eel ei saa jääda märkamata, kuidas sotside ideoloogia on hakanud inimesi ärritama. Meedia on täis torkeid ossinovskilike keeluseaduste ja uute maksude pihta. Eriti teravalt võttis sotside aadressil hiljaaegu Ärilehes sõna mööblitööstur Jaak Nigul.

Sotsid on silma paistnud sõnade ja tegude lahknemisega. Kas Valga on erand? Siin on sotsid üle kuue aasta võimul olnud, nii et töö tulemused peaksid igalt poolt vastu vaatama. Mida me näeme? On küll palju sõnu ja ilusaid loosungeid, aga need on head ainult selleks, et jätta mulje tegutsemisest või varjata mittemidagitegemist. Seda, mida sotsidelt saanuks nende lubaduste ja programmi põhjal oodata, tegelikult näha ei ole.

Ennekõike oleks põhjust tahta iga abivajajani jõudvat sotsiaalhoolekannet, noortele suunatud ja noortepäraseid tegevusprogramme, toetust kultuurile, huviharidusele ja sporditegevusele, korrastatud lasteaedu ... Kokkuvõttes inimlähedast sotsiaalpoliitikat.

Hiljaaegu rabas valgalasi uudis sellest, et Lembitu tänavale tuleb endiste vangide majutus- ja nõustamiskeskus. Plaan tuli šokina valgalastele, kes andsid selle vastu ligi 1100 allkirja.

Võib mõista neid, kes ei soovi oma kodu lähedusse elama niisuguse minevikuga inimesi. Kindlasti aga ei saa mõista niinimetatud spetsialiste – valdavalt sotside ridadest –, kes säärase plaani rahva selja taga heaks kiitsid. Kuhu jäi siis inimkeskne asjaajamine, mida aastaid on lubatud?

Tavaliselt ütleb tööandja üles koha sellele töötajale, kes oma ülesannetega hakkama ei saa. Linnajuhtide puhul on tööandjaks linnaelanikud enda valitud volikogu kaudu. Kuuldavasti tahab senine linnapea jätkata samas kabinetis, mida ta on juba kuus aastat omaks pidanud. See on aga siiski tööandja otsustada. Igatahes Valga väärib paremat.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles